През миналата седмица се състоя една среща между губернатора на

...
 През миналата седмица се състоя една среща между губернатора на
Коментари Харесай

Новата Лада Нива изпъва мускули и стряска конкуренцията на Запад: Ще се продава за невероятните 20 000 лева

 

През предходната седмица се състоя една среща сред губернатора на Самарска област и управлението на взаимното предприятие  GM-АвтоВАЗ . Целта на срещата бе да бъдат получени държавни гаранции за приемане заем, който ще бъде взет от GM-АвтоВАЗ за започване на серийно произвеждане на новото потомство на всъдехода.
Проектът Chevrolet Niva-2 е във заключителен етап на разработка, само че с цел да се премине към серийно произвеждане е нужна държавна поддръжка.



Общата сума за целия план Chevrolet Niva-2 е снижена на 4.3 млрд рубли, а на въпрос на губернатора по отношение на това каква ще е цената на новата Niva, от GM-АвтоВАЗ дадоха отговор еднопосочно – 700 000 рубли.  Сумата се равнява почти на 20 000 лв. . Цената е по-висока от тази на първото Chevy-Niva, само че съгласно думите на експертите тук приказваме за напълно различен автомобил. Целта е новата Niva да се трансформира в  водач в SUV сегмента в Русия , като това би следвало да стане след пет години.



5 април 1971 година се смята за рождената на един от най-популярните оф-роудъри у нас и в доста други страни – Лада Нива, която от няколко години се казва  Лада 4х4 . Промяната в обозначението бе наложена от обстоятелството, че името „ Niva “ стана благосъстоятелност на джоинт венчъра GM-AvtoVAZ, който въз основата на Лада пусна модела си Chevrolet Niva.
Lada Niva (ВАЗ 2121) е разказана от създаделите си като “Renault 5 на шаси от Land Rover ”.





Разработката на модела стартира през 1971 година, когато екип инженери под управлението на Владимир Словиев стартира работа по  „ граждански “ пълноприводен модел . Първите прототипи са подготвени през 1971 и 1972 г само че са отхвърлени като „ прекомерно утилитарни “, защото били открити и без порти, сходно на Jeep Willys. Така, били добавени корав покрив и порти, а моторът бил 1568-кубиков, заимстван от ВАЗ-2106.

 

fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР